به گزارش مشرق، عبارتهای «آمریکا هم گرسنه دارد»، یا «از هر 8 آمریکایی یک نفر گرسنه است» در نگاه اول چندان باورپذیر نیستند و جوابهایی مانند «مگر آمریکا، این کشور پیشرفته هم گرسنه دارد؟» یا «فقط معتادان و افراد بیکار گرسنه میمانند» در مقابل آن بیان میشود.
اما خود رسانههای آمریکایی و مراکز تحقیقاتی این کشور همچون سیبیاس یا مرکز پژوهشهای تغذیه آمریکا در سلسله گزارشهایی بهتفصیل به بررسی دقیق این مسئله پرداختهاند، و با تحلیل دادههای ارائهشده از سوی دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا عنوان کردهاند که بهطور میانگین حدود 12.9 درصد آمریکاییها (1 نفر از هر 8 آمریکایی) بهخاطر نداشتن پول، بهمیزان کافی غذا ندارند و بهدرجات مختلفی گرسنه هستند، این در حالی است که تا پیش از رکود اقتصادی سال 2008 میلادی، میزان شیوع گرسنگی بین آمریکاییها حدود 10 درصد (1 نفر از هر 10 آمریکایی) بود که بهعلت این بحران اقتصادی، تعداد افراد گرسنه در این کشور طی سالهای اخیر افزایش یافت.
بیشتر بخوانید:
۹ سیاست آمریکا در حمایت از تولید
در همین زمینه، باب گریناستاین رئیس اندیشکده «بودجه و اولویتها» در گفتگو با سیبیاس گفته است که آمریکاییها ــ با وجود گذشت بیش از نیم قرن از برنامه ارائه کمکهای غذایی در این کشور ــ همچنان با «گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند»، مسئلهای که ناشی از شغلهای با دستمز پایین است، مشاغلی که ساعات متغیر و ثابتی ندارد و نهایتا به این منجر میشود که بسیاری از خانوادههای آمریکایی برای پرداخت هزینههای خود شامل صورتحسابهای مختلف خدمات آب، برق، گاز، اقساط و مواد غذایی وادار میشوند دست به انتخابهای سختی بزنند.
به گفته گریناستاین، حداقل دستمزد در صورتی که براساس نرخ تورم متوازن شود، نسبت به سال 1968، 20 درصد پایینتر آمده است. بر این اساس بسیاری از افراد کار با وجود اینکه کار تمام وقتی دارند، اما دستمزد کمتری به دست میآورند که وضعیت معیشتی آنها در نزدیکی خط فقر قرار میدهد.
در ادامه برخی شاخصهای مرتبط با گرسنگی و عدم امنیت غذایی شهروندان، خانوارها و کودکان آمریکایی ارائه شده است.
درصد رواج عدم امنیت غذایی در مناطق مختلف آمریکا
همانطور که مشاهده میشود ساکنان مناطق جنوب شرقی و جنوب غربی آمریکا به طور نسبی بیش از سایر نقاط این کشور با عدم امنیت غذایی مواجه بوده و برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستند.
در این نقشه، نقاطی که رنگ تیرهتری دارند، به میزان بیشتری با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
درصد رواج عدم امنیت غذایی در بین کودکان ساکن در مناطق مختلف آمریکا
همانطور که مشاهده میشود کودکان ساکن در نوار جنوبی ایالات متحده آمریکا و خصوصا نواحی جنوب غربی به نسبت بیشتری با مسئله عدم امنیت غذایی مواجه هستند.
در این نقشه، نقاطی که رنگ تیرهتری دارند، به میزان بیشتری با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
تعداد افراد آمریکایی دچار عدم امنیت غذایی و گرسنگی
طبق دادههای دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا، بیش از 41 میلیون آمریکایی به درجات مختلف با مشکل عدم امنیت غذایی و گرسنگی مواجه هستند. این تعداد جمعیت برابر با 12.9 درصد جمعیت این کشور یا به عبارتی 1 نفر از هر 8 نفر آمریکایی است.
تعداد کودکان آمریکایی دچار عدم امنیت غذایی و گرسنگی
براساس دادههای دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا، حدود 13 میلیون کودک آمریکایی به درجات مختلف با مشکل عدم امنیت غذایی و گرسنگی مواجه هستند. این تعداد برابر با 17.5 درصد کودکان این کشور یا به عبارتی 1 نفر از هر 6 کودک آمریکایی است.
روند تغییرات نسبت خانوارهای آمریکایی دچار عدم امنیت غذایی
در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا ارائه شده است، سیر تغییرات نسبت خانوارهای آمریکایی که در تأمین مواد غذایی خود با چالش مواجه هستند، نشان داده شده است.
خط نارنجی رنگ، نشان دهنده نسبت خانوارهایی است که به شدت با مشکل گرسنگی و عدم امنیت غذایی شدید (امنیت غذایی بسیار پایین) مواجه هستند.
روند تغییرات نسبت خانوارهای آمریکایی دارای کودک دچار عدم امنیت غذایی
در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا ارائه شده است، سیر تغییرات نسبت خانوارهای آمریکایی دارای کودک که در تأمین مواد غذایی خود با چالش مواجه هستند، نشان داده شده است.
"گرسنهترین" ایالتهای آمریکا
در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا تهیه شده است، فهرست ایالتهایی که ساکنان آنها بیش از نقاط دیگر آمریکا در معرض مسئله عدم امنیت غذایی و گرسنگی هستند ارائه شده است.
ایالت میسیسیپی سرآمد تمامی ایالتها است، بهگونهای که بیش از 20 درصد ساکنان این ایالت در تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه بوده و به درجات مختلفی با عدم امنیت غذایی مواجه هستند.
توضیحات تکمیلی: تعریف شاخص و معرفهای عدم امنیت غذایی و گرسنگی در آمارهای فوقالذکر
در وبگاه دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا در تعریف شاخص «امنیت غذایی» آمده است:
امنیت غذایی برای یک خانوار به معنای دسترسی تمامی اعضای آن در تمامی زمانها به غذای کافی برای یک زندگی فعالانه و سالم است. امنیت غذایی در حداقل خود شامل موارد زیر است:
سهولتِ دسترسپذیر بودن مواد غذایی که از نظر مواد مغذی کافی و ایمن (سالم) است.
قابلیت اطمینان نسبت به دستیابی به مواد غذایی معمول و مقبول که به شیوه اجتماعی مقبولی تهیه شده باشد (بدون توسل به مراکز تأمین مواد غذایی اضطراری، مواد غذایی دور ریز، دزدی یا دیگر راهبردهای مشابه).
در وبگاه دفتر پژوهشهای اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا در تعریف شاخص «عدم امنیت غذایی» آمده است:
عدم امنیت غذایی شامل دسترسپذیری محدود یا نامطمئن به مواد غذایی است که از نظر مواد مغذی کافی و ایمن (سالم) باشد، یا قابلیت محدود یا نامطمئن برای دسترسی به مواد غذایی معمول و مقبول که به شیوه اجتماعی مقبولی تهیه شده باشد.
وزارت کشاورزی آمریکا تا پیش از سال 2006 میلادی، خانوارهایی که امنیت غذایی بسیار پایینی را داشتند تحت عنوان «عدم امنیت غذایی همراه با گرسنگی» دستهبندی میکرد و آنها را خانوادههای میدانست که یکی یا تعداد بیشتری از اعضای آنها طی سال پیش از آن به خاطر ناتوانی در تهیه غذای کافی تجربه گرسنگی را داشته است. «گرسنگی» در این حالت به وضعیت «احساس نامطبوع یا دردناک ناشی از فقدان غذا» اطلاع میشد.
اما وزارت کشاورزی آمریکا از سال 2006 یک تعریف جدید را تحت عنوان «امنیت غذایی بسیار پایین» به جای «عدم امنیت غذایی همراه با گرسنگی» به کار میبرد. بر اساس این تعریف جدید، عدم امنیت غذایی یک شرایط اقتصادی اجتماعی در سطح خانوار مرتبط با دسترسی محدود به مواد غذایی است؛ و گرسنگی یک شرایط روانشناختی در سطح فردی است که ناشی از عدم امنیت غذایی است.
طبق این شاخص، خانوارهای آمریکایی در زمینه «امنیت غذایی» به چهار دسته تقسیم میشوند:
امنیت غذایی بالا: خانوارها در دسترسی مداوم به غذای کافی با هیچ مشکل یا نگرانی مواجه نیستند.
امنیت غذایی حاشیهای: خانوارها برخی اوقات در زمینه دسترسی به مواد غذایی کافی با مشکل مواجه بوده و یا دچار نگرانی میشوند، اما کیفیت، تنوع و کمیت غذای دریافتی (مصرفی) آنها به طور اساسی کاهش نمییابد.
امنیت غذایی پایین: خانوارها کیفیت، تنوع و مطبوعبودن رژیم غذایی خود را کاهش میدهند، اما کمیت غذای دریافتی (مصرفی) آنها و الگوی خوراک معمول آنها به طور اساسی دچار اختلال نمیشود.
امنیت غذایی بسیار پایین: طی سال، در اوقاتی، الگوهای خوراک یکی یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار دچار اختلال میشود و به خاطر فقدان پول و دیگر منابع خانوار برای تهیه غذا، غذای دریافتی (مصرفی) یک یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار کاهش مییابد.
براساس پرسشهای مطرح در سرشماریها، آن تعداد از خانوارهای آمریکایی که در تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه میشوند، براساس معرفهای زیر به دو دسته تقسیم میشوند.
عدم امنیت غذایی:
این خانوارها نگران این اهستند که پیش از آنکه پول کافی برای خرید مواد غذایی بیشتر به دست آورند، (ذخیره) غذایشان تمام شود.
غذایی که خریداری میکنند باقی نمیماند (کافی نیست) و پول کافی برای خرید مواد غذایی بیشتر ندارند.
نمیتوانند وعدههای غذایی متوازنی را تهیه کرده و استفاده کنند.
امنیت غذایی بسیار پایین:
شامل خانوارهایی است که طی سال، در زمانهایی، الگوهای خوراک یکی یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار دچار اختلال میشود و به خاطر فقدان پول و دیگر منابع خانوار برای تهیه غذا، غذای دریافتی (مصرفی) یک یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار کاهش مییابد.
درباره خانوارهای فاقد فرزند، معرفهای آن عبارتست از:
بزرگسالان کمتر از میزانی که فکر میکنند لازم است، غذا میخورند.
بزرگسالان اندازه وعدههای غذایی را کاهش داده یا از برخی وعدههای غذایی صرفنظر میکنند و طی سه ماه یا بیشتر از آن چنین کاری کنند.